ga(‘set’, ‘&uid’, {{USER_ID}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.
*31 (0)6 21 89 85 16 eljo @ degalan . nl

Achtergrond in gedragsbeïnvloeding

Ik wil kloven dichten. Dat begint met een analyse van wie langs de kloof staan, hun perspectief op de wereld, waarom ze doen wat ze doen en waardoor ze in beweging komen. Tijdens mijn studie Nederlands en Theaterwetenschappen onderzocht ik dat in woord en beeld. In Londen leerde ik over gedragsbeïnvloeding tijdens een internationale reclame opleiding en mijn werk op de Europese afdeling van een reclamebureau. Een internationaal lifestyle onderzoek paste ik toe voor een effectieve think-global-act-local marketing communicatie. Ik ben blij dat ook de overheid steeds meer werkt vanuit deze overtuiging, dat waarden en behoeften ten grondslag liggen aan het gedrag van mensen. Nu kunnen we ook kloven dichten tussen overheid en inwoners. 

Continu tank ik bij op het gebied van democratische vernieuwing, organisatie ontwikkeling, digitalisering en duurzame verandering. Ik werk graag als programmamanager, proces- en projectmanager, omgevingsmanager  (of elke andere mooie titel) om mensen in beweging te brengen en samen maatschappelijke of organisatie vraagstukken op te lossen.

Aanjager en verbinder

Ik doorbreek patronen en maak mezelf overbodig. Als mensen in de organisatie mijn werk overnemen, is mijn missie geslaagd. Zie mij als aanjager en verbinder.

 

Verfrissend sinds 1997

In 1997 begon ik, na jaren loondienst, een eigen netwerkorganisatie voor strategisch advies, innovatie en organisatieverandering. Een netwerkorganisatie avant la lettre. Nu ben ik vooral tijdelijk aan organisaties verbonden. Wat blijft is mijn eeuwige drijfveer problemen verfrissend op te lossen, issues te agenderen en mensen in beweging te brengen.

Activiteiten

Ik ben lid (geweest) van het Nederlands Medianetwerk, de redactieraad van het vakblad Interne Communicatie en het Belgische COCD (Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken). Bij het COCD heb ik o.a. met Hilde Engels gewerkt aan een kenniscentrum voor creatief denken en met Paul Wouters e.a. ontwikkelden we een programma om cultuurverschillen in organisaties te overbruggen. Ik was betrokken bij het opzetten van Sociale Innovatie Netwerk Nederland (SINN). Regelmatig organiseerden we Social Innovation Meet ups in Pakhuis de Zwijger.

Tegen gereduceerd tarief werk(te) ik voor duurzame, innovatieve start-ups en goede doelen. Omdat ze meer verdienen dan ze zich kunnen veroorloven. Zo adviseerde ik de Female Cancer Foundation (FCF) op het gebied van online.

Share This