ga(‘set’, ‘&uid’, {{USER_ID}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.
*31 (0)6 21 89 85 16 eljo @ degalan . nl

Achtergrond

Ik wil kloven dichten. Ik begin bij het perspectief van waaruit mensen de wereld ervaren. Want de een wil graag bij een groep horen, de ander is liever alleen. Er zijn mensen die willen dat er voor hen gezorgd wordt, terwijl anderen liever zelf verantwoordelijkheid nemen. Tijdens mijn studie Nederlands en Theaterwetenschappen / Kunstgeschiedenis onderzocht ik dat in woord en beeld. In Londen, mijn tweede thuis, leerde ik daarover tijdens een internationale reclame opleiding. Ik werkte er met een internationaal lifestyle onderzoek bij een van de grootste reclamebureaus ter wereld. Het idee dat waarden, behoeften en motieven van mensen ten grondslag liggen aan hoe ze iets percipiëren, is gelukkig overgewaaid naar de overheid. Nu kunnen we ook kloven dichten tussen overheid en inwoners.

Continu tank ik bij op het gebied van democratische vernieuwing, organisatie ontwikkeling, digitalisering en duurzame verandering. Ik werk graag als programmamanager, proces- en projectmanager om mensen in beweging te brengen en samen maatschappelijke of organisatie vraagstukken op te lossen.

Aanjager, kwartiermaker en verbinder

Ik doorbreek patronen en maak mezelf overbodig. Als mensen in de organisatie mijn werk overnemen, is mijn missie geslaagd. Zie mij als aanjager, kwartiermaker en verbinder. Per project selecteer ik, indien nodig, authentieke professionals. Mijn samenwerkingspartners zitten in Amsterdam, Utrecht, Vreeland, Singapore, New York, Londen en elders. In het bijzonder werk ik met Daniele Besana voor ingewikkelde IT-zaken, Linette Raven voor indringende fotografie en Wendela Sandberg voor mooie culturele projecten.

 

Sinds 1997

In 1997 begon ik, na jaren loondienst, een eigen netwerkorganisatie voor strategisch advies, innovatie en organisatieverandering. Een netwerkorganisatie avant la lettre. Nu ben ik vooral tijdelijk aan organisaties verbonden. Wat blijft is mijn eeuwige drijfveer problemen verfrissend op te lossen.

Activiteiten

Ik ben lid (geweest) van het Nederlands Medianetwerk, de redactieraad van het vakblad Interne Communicatie en het Belgische COCD (Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken). Bij het COCD heb ik o.a. met Hilde Engels gewerkt aan een kenniscentrum voor creatief denken en met Paul Wouters e.a. ontwikkelden we een programma om cultuurverschillen in organisaties te overbruggen. Ik was betrokken bij het opzetten van Sociale Innovatie Netwerk Nederland (SINN). Regelmatig organiseerden we Social Innovation Meet ups in Pakhuis de Zwijger.

Tegen gereduceerd tarief werk(te) ik voor duurzame, innovatieve start-ups en goede doelen. Omdat ze meer verdienen dan ze zich kunnen veroorloven. Zo adviseerde ik de Female Cancer Foundation (FCF) op het gebied van online.

Share This