ga(‘set’, ‘&uid’, {{USER_ID}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.
*31 (0)6 21 89 85 16 eljo @ degalan . nl

Achtergrond

Ik ben geïnteresseerd in het perspectief van waaruit mensen de wereld ervaren, wat de consequenties zijn en hoe je daar op kan inspelen. Tijdens mijn studie Nederlands en Theaterwetenschappen / Kunstgeschiedenis onderzocht ik dat in woord en beeld. Het bracht me in de jaren ’80 naar de reclame- en communicatiewereld. Nationaal en internationaal. Het bedrijfsleven en de overheid. In Londen volgde ik een internationale reclameopleiding bij een van de grootste reclamebureaus ter wereld. Deze inspirerende stad is sindsdien m’n tweede thuis.

Continu tank ik bij op het gebied van (online) communicatie, organisatie ontwikkeling, digitalisering en duurzame verandering. Mijn werkterrein heb ik verbreed naar sociale innovatie in organisaties en de nieuwe democratie.

Aanjager, kwartiermaker en verbinder

Ik doorbreek patronen en maak mezelf overbodig. Als mensen in de organisatie mijn werk overnemen, is mijn missie geslaagd. Zie mij als aanjager, kwartiermaker en verbinder. Per project selecteer ik, indien nodig, authentieke professionals voor co-creatie, online, vormgeving, organisatie ontwikkeling, kunst en film. Mijn samenwerkingspartners zitten in Amsterdam, Utrecht, Vreeland, Singapore, New York, Londen en elders. In het bijzonder werk ik met Daniele Besana voor ingewikkelde IT-zaken, Linette Raven voor indringende fotografie en Wendela Sandberg voor mooie culturele projecten.

 

Sinds 1997

In 1997 begon ik een netwerkorganisatie voor communicatieadvies, innovatie en organisatieverandering. Een netwerkorganisatie avant la lettre. Altijd op zoek naar verfrissende oplossingen.

Activiteiten

Ik ben lid (geweest) van het Nederlands Medianetwerk, de redactieraad van het vakblad Interne Communicatie en het Belgische COCD (Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken). Bij het COCD heb ik o.a. met Hilde Engels gewerkt aan een kenniscentrum voor creatief denken en met Paul Wouters e.a. ontwikkelden we een programma om cultuurverschillen in organisaties te overbruggen. Ik was betrokken bij het opzetten van Sociale Innovatie Netwerk Nederland (SINN). Regelmatig organiseerden we Social Innovation Meet ups in Pakhuis de Zwijger.

Tegen gereduceerd tarief werk(te) ik voor duurzame, innovatieve start-ups en goede doelen. Omdat ze meer verdienen dan ze zich kunnen veroorloven. Zo adviseerde ik de Female Cancer Foundation (FCF) op het gebied van online.

Share This