ga(‘set’, ‘&uid’, {{USER_ID}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.
*31 (0)6 21 89 85 16 eljo @ degalan . nl

Hoezo wachten tot de overheid actie onderneemt?
  • Twitter
  • https://nl.linkedin.com/in/eljodegalan
  • Print Friendly
Tijdens deze SI Meetup zullen Impact HUB Amsterdam en Social Enterprise NL gezamenlijk een interactief en inspirerend programma verzorgen over sociaal ondernemerschap. Beide organisaties werken vanuit de overtuiging dat sociaal ondernemerschap hét middel is om sociale innovatie op een duurzame en structurele manier te realiseren. Social enterprises bieden een antwoord op hedendaagse maatschappelijke problemen, op een andere manier dan dat de overheid dit doet, of maatschappelijke organisaties. Het verschil? Social enterprises zijn financieel zelfvoorzienende bedrijven die primair een maatschappelijk doel nastreven. De innovatieve businessmodellen van deze ondernemers bieden oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wat weten we eigenlijk van sociaal ondernemerschap? Hoe ontwikkelt het veld van sociaal ondernemerschap zich? En welke voorbeelden kennen we? Met deze vragen wordt de avond gevuld en samen met het publiek wordt de impact journey van social enterprises ontdekt.

Drie verschillende social enterprises worden onder de loep genomen. Elk met een ander businessmodel, een ander impact gebied en in een andere fase van ondernemen. Welke stappen moeten zij nemen om de volgende fase in te slaan? Met Allive kijken we gezamenlijk hoe zij van het valideren van hun businessmodel zichzelf ook nu in de markt kunnen zetten. WeGo brengt ons in de wereld van de sharing economy, die van auto’s. Hoe kunnen zij meer klanten aan zich verbinden zodat zij hun impact kunnen vergroten? En tot slot, de welbekende Tony’s Chocolonely. Zij nemen nu een aanzienlijk deel van de Nederlandse chocolademarkt in beslag. Hoe kunnen zij op de internationale markt hun impact journey voortzetten?Samen met deze drie inspirerende voorbeelden wordt tijdens deze SI meetup de impact journey van sociaal ondernemerschap ontdekt!

Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door te reserveren.

Ben jij ook een Social Innovator en zet je je in voor een sociale en duurzame toekomst? Kom dan naar de avond van het Social Innovation Network Nederland. We gaan op zoek naar wat ons bindt en onderscheidend maakt en hoe we onze krachten naar de toekomst kunnen bundelen.

Share This